תיבת נוח

רומן ביכוריםnoach ark

מאת: כנרת רובינשטיין

בראשית-סדרת איכות ליצירה ישראלית
עורך: עמיחי שלו
הוצאת רימונים בשיתוף הוצאת עמדה

 

נוח הוא קשיש מסתורי, שנעלם ביום בהיר אחד עם חברתו חוה מבית-האבות, בו הם מתגוררים. ההיעלמות מוצאת את משפחתה המפורקת של חוה חסרת אונים וחושפת אותם בחולשות שלהם, בפחדים שלהם, אבל גם במקומות הכי רגישים ואנושיים שלהם, כשברקע עולות השאלות הבלתי-נמנעות: האם חוה מוחזקת בניגוד לרצונה, האם מצבה הבריאותי הידרדר? ומה בדיוק נוח רוצה? האם כסף, האם את הדירה של חוה, או רק תשומת לב תקשורתית?

"תיבת נוח" מאגדת בתוכה את תמונת המשפחה הישראלית שמכילה בתוכה צבעים שונים, קולות, ריחות, אהבות, מיקרו-קוסמוס חברתי-משפחתי.
זהו סיפורה של משפחה מפורקת המסופר מכמה נקודות מבט של דמויות: האמא, הנכד, המאהבת. במובנים רבים זהו ספר העוסק באבל על חורבן משפחה מצד אחד, ובנחמה שאפשר למצוא לאחר ההתפרקות (חיים חדשים, אהבה חדשה), מהצד השני.
זהו ספר על בית. על התשוקה לבית. (חוה היא קשישה שבני משפחתה הוציאו אותה מביתה האהוב לאחר שחלתה ושיכנו אותה בבית אבות).
"תיבת נוח" הוא רומן ביכורים מרשים ומסמך חברתי נוקב. כנרת רובינשטיין חושפת מציאות ידועה אך לא מוכרת, ומטפלת ביד רגישה ומלאת דמיון באחת התופעות החברתיות שאוהבים לטאטא מתחת לשטיח, והיא מצב הקשישים בישראל והיחס של החברה אליהם.

כנרת רובינשטיין, נולדה ב-1979, בירושלים, בה היא מתגוררת גם היום. יוצרת ועורכת. סיפוריה ורשימותיה מתפרסמים בכתבי עת ספרותיים שונים. פרסמה סיפורים קצרים באנתולוגיה סופת חול עומדת להגיע (2005) .
היא דוקטורנטית לספרות באונ' העברית. את עבודת המחקר לתואר שני כתבה על הרומן "קול צעדינו" של רונית מטלון.
למדה כתיבה, תקשורת ותסריטאות בבית הספר לאמנות "קאמרה אובסקורה". עסקה מספר שנים בכתיבה עיתונאית ברשת המקומונים "זמן מעריב" בדרום ואחר כך ב"זמן תל אביב". כתבה כתבות ותחקירים ל"עין השביעית" וערכה את עיתון הסטודנטים "פי האתון" (הייתה העורכת האישה הראשונה בתפקיד!).
נשואה ואם לשתי בנות.

על סדרת "בראשית"

סדרת "בראשית" - סדרת איכות ליצירה ישראלית בשיתוף הוצאת "רימונים" והוצאת "עמדה", בעריכתם של יעל שכנאי ורן יגיל.
הסדרה מיועדת להיות סדרת איכות בעלת מספר כותרים מוגבל של עד 4 כותרים בשנה. כל כותר נבחר בקפידה על ידי צוות עורכים ולקטורים.
ההוצאה בוחרת בסופרים שאינם מוכרים אך קיים בהם הניצוץ הספרותי הראוי לטיפוח ולפיתוח בתרבות הישראלית המתהווה.
הסדרה חותרת להגיע לעידית שביוצרים הצעירים מהבחינה היצירתית, אלה שעורכי הסדרה צופים להם עתיד ספרותי מבטיח.
הישראליות עומדת בליבה של סדרת "בראשית". לא רק ההווה, אלא גם העבר ההיסטורי שלנו, כישראליים, וכמובן הדופק הפועם ברחוב הישראלי ברבדים השונים של החברה.
מדובר בסדרה שבה היוצר הוא שותף מלא במימון היצירה וכן לרווחיה.

בשנת 2012, נוכח המצב הקיים בשוק הספרים המחבר חייב לשאת באחריות בשיתוף המו"ל ולקחת סיכון כלכלי משותף בהוצאת ספרו. היוצר הוא שותף מלא בכל ההחלטות הקשורות בהפקת הספר, מעריכתו ועד יחסי הציבור שלו. הדבר כולל ליווי ושיתוף מלא מצד העורכים וכל העוסקים במלאכה.
"בראשית" נקראת בשם הזה, משום שהישראליות עומדת במרכז הספרים שבסדרה, וגם בזיקה לעבר. זוהי המילה הראשונה המופיעה בספר הספרים ונלמדת על ידי ילדים בכיתה א' בישראל וכמו כן, מסמלת גם את ראשית דרכו של היוצר לעולם התרבות והספרות שהוא בא בשעריו.